advokatalarmarkitektelgaragegartnergulvisoleringkloakkoekkenmalermurerplastikprisberegningrevisoradvokattagterrassetilbygningtypehusvinduevvs

El-vandvarmere er specielt beregnet på opvarmning af brugsvand.

El-vandvarmere opvarmer vandet via et varmelegme, der styres af et indbygget termostat. Størrelsen på varmtvandsbeholderen er meget vigtig, når man opvarmer vandet med el. For er beholderen for stor i forhold til behovet, bruges der unødvendig energi til at opvarme mere vand end der behøves.

Der er et stort udvalg og størrelser af el-vandvarme på markedet, så det er en god idé at søge råd hos en autoriseret VVS-installatør, hvis du skal have monteret eller udskiftet din el-vandvarmer.

Der findes to typer af el-vandvarmere: en gennemstrømnings elvarmer, der opvarmer vandet løbende, når der tændes for vandhanen, eller en el-vandvarmer med forrådsbeholder. Denne type består af en stor beholder med en stor mængde opvarmet vand, en form for varmtvandslager. Forrådsbeholderen findes i mange forskellige størrelser (80-400 liter) alt efter hvilket behov man har.

Man ser ofte el-vandvarmere i sommerhuse, eller som supplement til f.eks. solvarme.

Retur