ePrivacy and GPDR Cookie Consent Script by Cookie Consent Jordvarme - Beregn prisen på et nyt jordvarmeanlæg online her

Jordvarme

Sådan fungerer vores service

1

Indtast opgaven

Indtast din VVS-opgave i beregneren

2

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på VVS-opgave pr. mail med det samme

3

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit projekt

Beregn prisen her

Få et stabilt, uafhængigt og vedværende varmeanlæg.

Et jordvarmeanlæg giver varmt vand og varme året rundt, og er et oplagt valg, hvis du bygger nyt hus. Lige meget hvilken varmekilde du havde førhen, er du garanteret et dyk i din varmeregning. Det er billig og miljøvenlig energi, der ikke kræver daglig vedligeholdelse.

Hvordan fungerer det?

Et jordvarmeanlæg fungerer ved at udnytte den varme, som solen lagrer i jorden. Har du en stor grund, er jordvarme et oplagt valg som varmekilde. Jordtypen, din have og dyr vil ikke være påvirket, når først anlægget er etableret. Pladsen er den største forhindring - en tommelfingerregel siger, at man skal have et areal, der er 2½ gang så stort som husets grundfladeareal. Der må helst ikke være nogen form for belægning på overfalden, da regn også har en indflydelse på jordens varme.

Et jordvarmeanlæg består af en varmepumpe inde i huset, der omdanner jordvarmen til brug til opvarmning af rum og vand. En slange graves ned i jorden i en dybde på ca 90-100 cm. Slangen indeholder en frostvæske, som opvarmes til 4-5 grader og føres til varmepumpen. Her føres det til videre til fordamperen, som sender energien videre til kompressoren. Kompressoren omdanner energien til varme med høj temperaturer og afleverer den til centravarmeanlægget. Når vandet har afgivet sin varme til varmepumpen, løber det tilbage i slangen, nu med en temperatur på minus 1-2 grader.

Det er varmepumpen, der er nøglen

Varmepumpen udnytter temperaturforskelle til at generere varme. Varmepumpe kræver ikke meget vedligehold og serviceres en sjælden gang imellem. Den er cirka på størrelse med et stort køleskab og kan i nogle modeller fjernstyres. Så kan du fx. opvarme sommerhuset eller boligen, efter en ferie, før ankomst.

Et jordvarmeanlæg er uafhængig af de stigende energipriser, er billigt at installere, støjer ikke og giver en jævn varme hele året rundt. Et jordvarmeanlæg bruger en smule strøm til at drive pumpen og til at få det varme vand rundt i systemet. Du får mest ud af jordvarmen, hvis dit hus er godt isoleret.

At få etableret et jordvarmeanlæg er forholdsvist dyrt. Man skal betragte et jordvarmeanlæg som en investering, der betaler sig på længere sigt, da det er billigt i drift og holder i længere tid end de fleste andre varmeanlæg. Man skal regne med, at det vil tage cirka 10 år, før jordvarmeanlægget har tjent sig ind igen.

Søg om tilladelse

Det er ikke alle, der kan få lov til at etablere et jordvarmeanlæg. Du skal søge om tilladelse efter jordvarmebekendtgørelsen hos kommunalbestyrelsen. Du kan få mere information om tilladelse til etablering af jordvarme (ansøgningskema ol.) hos Miljøministeriet.

Retur

Andre beregnere

Prøv vores andre beregnere lige her, og få en pris på 2 minutter.