ePrivacy and GPDR Cookie Consent Script by Cookie Consent Træpillefyr - priser | Beregn prisen på et nyt pillefyr på 2 min.

Pillefyr/træpillefyr

Sådan fungerer vores service

1

Indtast opgaven

Indtast din VVS-opgave i beregneren

2

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på VVS-opgave pr. mail med det samme

3

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit projekt

Beregn prisen her

Et træpillefyr er et miljøvenligt alternativ til de andre typer af fyr.

Et træpillefyr vil typisk også være langt billigere i drift, da priserne på træ ikke er steget i samme grad, som f.eks. olie og gas er steget.

Derudover er et træpillefyr et særdeles miljøvenligt alternativ, da en afbrænding af træpiller ikke udleder CO2. Træpiller er et CO2-neutralt biobrændsel, som produceres af hårdt sammenpressede træfibre. Disse træfibre kommer typisk fra anden træforarbejdning. En træpille-forhandler skal godkendes af Teknologisk Institut ift. om træpillerne har den rette brændbarhed og effektgrad. Et træpillefyr er et grønt alternativ til de mere traditionelle opvarmningskilder.

Hvordan fungerer et træpillefyr

I grove træk fungerer et træpillefyr på samme måde som et oliefyr. Det er bare træpiller, der bliver brændt af i stedet for olie. Et pillefyr har dog, modsat de andre typer af fyr, et begrænset omfang af vedligeholdelse. Cirka en gang om ugen skal der påfyldes træpiller. Disse træpiller producerer desuden en aske, der skal tømmes, og man skal foretage en mindre rensning i den forbindelse. En typisk familie bruger cirka 3 tons træpiller på et år, som svarer til cikra 1500 liter olie.

Selve fyret i et pillefyr fylder ikke mere end f.eks. et oliefyr. Men ved et træpillefyr skal der også være plads til et træpillelager, der skal holdes tørt - modsat en oliebeholder der typisk er gravet ned. Derimod er det langt billigere at fyre med træpiller end med olie - til den samme virkningsgrad! En investering i et træpillefyr tjener sig typisk hjem i løbet af 5 år.

Moderne træpillefyr kan fjernstyres -f.eks. via sms - En fordel hvis man f.eks. kommer hjem fra en ferie, eller skal opvarme sit sommerhus.

Et træpillefyr vil også fungere som et godt supplement til f.eks. solvarme, der jo taber ydeevne om vinteren.

Retur

Andre beregnere

Prøv vores andre beregnere lige her, og få en pris på 2 minutter.