ePrivacy and GPDR Cookie Consent Script by Cookie Consent Skift oliefyr til naturgasfyr og spar penge | Beregn VVS-priser nu

Skift oliefyr til naturgasfyr og spar penge

Sådan fungerer vores service

1

Indtast opgaven

Indtast din VVS-opgave i beregneren

2

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på VVS-opgave pr. mail med det samme

3

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit projekt

Beregn prisen her

Hvis du omlægger fra olie til naturgas som varmekilde, kan der være mange penge at spare. En udskiftning af et gammel oliefyr vil i de fleste tilfælde give en besparelse på varmeregningen på 40%. Et skift vil altså hurtigt have tjent sig selv ind igen!

Naturgas er desuden det mest miljøvenlige af de fossile brændstoffer (kul, olie og gas), og du vil ved at opvarme din bolig med naturgas have et langt mindre CO2 udslip, end hvis du brugte olie (25-30%) eller el (40-50%) til opvarmning.

Det er dog ikke alle huse, hvor man kan få installeret naturgas, da det kræver en naturgasledning i nærheden af huset.

Hvad indebærer det at få installeret et gasfyr?

Af arbejdsopgaver omfatter en installation af et nyt gasfyr følgende:

  • Et skift til et gasfyr omfatter en fjernelse af det gamle fyr og olietank.
  • Etablering af stikledning ind til huset fra gasledningen
  • En opsætning og installation af det nye gasfyr og evt. en etablering af en ny aftrækskanal fra fyret og ud i det fri.
  • Et elstik med jordforbindelse, som fyret skal tilsluttes.
  • Et afløb til overskydende kondensvand fra fyret

Naturgasselskabet, du vælger, vil normalt stå for at opsætte et gasmålerskab ved huset og i de fleste tilfælde også for oprettelsen af stikledningen. I tilfælde hvor afstanden er mere end 25 m fra huset, kan der være et gebyr for oprettelsen af stikledningen. Ved oprettelsen af stikledningen kan gasledningen skydes gennem jorden, så det kun bliver nødvendigt at grave op ude ved vejen og tæt på dit hus, hvor gassen skal føres ind.

Hvis du overvejer at en udskiftning af dit oliefyr til naturgasfyr, er det en god idé at søge rådgivning hos en autoriseret VVS-installatør. Han vil kunne rådgive dig om den bedste løsning og hjælpe dig med at vælge det rigtige gasfyr, der sikrer den bedste udnyttelse af naturgassen i din bolig.

Valg af naturgasfyr

Prisen på et naturgasfyr ligger typisk på omkring 30.000-40.000 kr. Når du skal vælge fyr, er der tre faktorer der kan guide dig i dit valg.

  1. Fyret skal passe til boligens størrelse. Fyret skal være stærkt nok til at kunne opvarme huset, men må heller ikke være for kraftigt og bruge for meget energi på at producere varmen.
  2. At der er mulighed for at skrue op og ned for blusset. Det slider på et naturgasfyr, hvis det skal tændes og slukkes hele tiden. Det er derfor vigtig, at man kan kan skrue op og ned for blusset efter behov. Gå derfor efter et fyr, der kan gå langt ned i KW.
  3. Vælg et fyr der indeholder klimastyring. Klimastyring sørger for, at naturgasfyret producerer varme på den mest effektive måde. Du sparer dermed energi og på varmeregningen.

Et fyr holder typisk i 15-30 år. Der kan dog være en økonomisk fordel i at skifte fyret/kedlen tidligere, i takt med at markedet og teknologien udvikler sig og bliver billigere og mere energibesparende.

Tilbage

Andre beregnere

Prøv vores andre beregnere lige her, og få en pris på 2 minutter.