ePrivacy and GPDR Cookie Consent Script by Cookie Consent Hold godt øje med utætheder i dine vandrør - se hvad du gør her

Hold godt øje med utætheder i dine vandrør

Sådan fungerer vores service

1

Indtast opgaven

Indtast din VVS-opgave i beregneren

2

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på VVS-opgave pr. mail med det samme

3

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit projekt

Beregn prisen her

Utætte vand- og varmerør er en bekostelig affære!

Udover spild af vand og en stor vandregning, kan en skade på et vandrør give store følgeskader på dit hus. Ofte bliver de eksisterende materialer ødelagt og kræver en større renovering at få ordnet.

Utætheder i skjulte rør er selvsagt sværere at opdage, og de bliver derfor ofte mere alvorlige i den forstand, at de ofte først opdages fordi følgeskaden bliver synlig. I mellemtiden kan der være løbet mange liter vand ud f.eks. under gulvbrædderne.

Hold godt derfor godt øje med:

  • Afskalning af maling og puds
  • Misfarvninger på vægge
  • Fugtpletter på lofter
  • Større fugtophobninger i trækonstruktioner - kan ses ved at materialerne skubber eller trækker i konstruktioneren
  • En pludselig stigning i vandforbrug
  • At du oftere skal fylde vand på centralvarmeanlægget

Det er en god idé at holde øje med dit vandforbrug, så du kan registrere usædvanlige ændringer, samt vandtrykket i hanerne. Hvis trykker pludseligt daler, kan det være tagn på en læk.

Hvad skader vandrør?

Almindelig ældning er en typisk årsag til at et vandrør sprænger, men konstruktionsmæssige fejl og frost kan også få vandrørene til at sprænge.

Undgå at vandrør fryser og sprænger ved at tømme dem for vand om vinteren. Det er typisk rør i nedlukkede sommerhuse og udendørs vandhaner ol., der vil fryse hvis ikke de tømmes om vinteren.

En konstruktionsfejl viser sig typisk inden for de første to “leveår” efter etableringen. Det er ofte ved samlingerne eller sammensætningen af forskellige materialer, hvor der er fejl.

Efter en 20-30 år vil ældingskader, som gennemtæring ved samlinger, kunne begynde at vise sig. Bor du i et parcelhus fra 1960/70’erne, er der god grund til at holde godt øje med dine vandrør

Tilbage til forsiden

Andre beregnere

Prøv vores andre beregnere lige her, og få en pris på 2 minutter.