ePrivacy and GPDR Cookie Consent Script by Cookie Consent Gasfyr | Beregn prisen på VVS-hjælp til varmeanlæg online her

Gasfyr

Sådan fungerer vores service

1

Indtast opgaven

Indtast din VVS-opgave i beregneren

2

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på VVS-opgave pr. mail med det samme

3

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit projekt

Beregn prisen her

Et gasfyr er en god erstatning for et gammelt oliefyr.

Vælger du et naturgasfyr til at opvarme din bolig, kan du frit vælge, hvilken naturgasleverandør du vil bruge, da naturgasområdet i Danmark er liberaliseret. Så du vælger efter bedste pris og service.

Skal du have etableret naturgas som erstatning for dit gamle varmeanlæg, skal du have lagt en stikledning ind til huset, hvilket naturligvis kræver tilstedeværelsen af en hovedledning i området. Læs mere om et skift fra oliefyr til gasfyr

Det årlige forbrug ved opvarmning et parcelhus fra 1970’erne med naturgas ligger på omkring 15 m3 om året. En god isolering af boligen er særdeles vigtig for forbruget, og huse opført efter 2006 vil have et markant lavere forbrug på omkring 4 m3 om året. Pr. person i boligen vil der cirka skulle bruges 75 m3 naturgas om året til opvarmning af varmt brugsvand.

Et gasfyr holder ofte i 10-12 år, før en udskiftning bliver aktuel. Et gasfyr kan sagtens holde længere, men effekten pr. kubikmeter gas bliver mindre og mindre, og vedligeholdelsesudgifterne vil samtidigt stige. Når du skal vælge nyt gasfyr, så vælg et med en god energimærkning, så du får det meste ud af gassen.

Hvad er naturgas?

Naturgas er den reneste af de fossile brændstoffer (Olie, kul og gas), og er dannet af rester fra planter og dyr, der igennem millioner af år er blevet presset og omdannet af trykket fra de overliggende jordlag. Danmark er selvforsynende med naturgas. Gassen består hovedsagelig af metan og stammer fra naturgasfelterne i nordsøen. Gaspriserne følger oliepriserne, men ligger lavere prismæssigt.

I dag er det kun lovligt at installere et kondenserende gasfyr med lukket forbrænding. Gasfyret består af to dele: en brænder og en kedel. Gassen antændes i brænderen og brændes af i kedlen, hvor det opvarmer vandet til husets radiatorer og brugsvand.

Et gasfyr kan med fordel kombineres med et solvarmeanlæg, der så ville kunne overtage opvarmningen af vandet om sommeren.

NB: Vær opmærksom på at du fra 2013 ikke længere må installere oliefyr og naturgasfyr i nye huse/bygninger. Og fra 2016 heller ikke længere må installere oliefyr i eksisterende huse i områder hvor der er adgang til fjernvarme eller naturgas. Det er en del af Regeringens Energiaftale, der blev vedtaget i marts 2012, og som har fokus på at spare på energien i samfundet og satse på mere vedvarende energi. Kilde: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet

Retur

Andre beregnere

Prøv vores andre beregnere lige her, og få en pris på 2 minutter.